17/03/2021

Efterlign stjernekokkene

Du har sandsynligvis hørt om Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Claus Meyer og de amatør-professionelle Brødrene Price!?

De er fremragende kokke, men det er der mange andre kokke, som også er.

Hvorfor er det så lige, at du kender netop dem bedre, end du kender de andre?

Fordi de deler alt, hvad de ved. De udgiver deres opskrifter i kogebøger og lærer kunsten fra sig i madlavningsprogrammer.

Som ejer af en virksomhed bør du ligeledes dele alt, hvad du ved, med andre. Det er stik imod den gængse opfattelse i forretningsverdenen. Som regel er virksomheder paranoide og hemmelighedsfulde. De mener, at de har ejendomsret til det ene og en konkurrencefordel ved det andet.
Det gælder måske for nogle få, men langtfra de fleste. Og dem, det ikke gælder for, bør holde op med at opføre sig, som om det var tilfældet.

Du skal ikke være bange for at dele ud af din viden. Det er langt nemmere at kopiere en opskrift end en forretning. Bør det ikke skræmme Gordon Ramsay? Hvordan kan han finde på at gå på tv og vise dig, hvordan han gør det, han gør? Hvordan kan han finde på at udgive alle sine opskrifter i kogebøger, som alle og enhver kan købe og afprøve?

Fordi han ved, at der skal mere end de opskrifter og fif, han giver fra sig, til at slå ham på hjemmebane.

Der er mig bekendt ingen, der finder på at købe hans kogebog, åbne en restaurant ved siden af hans og ødelægge hans forretning. Sådan fungerer det bare ikke.

Og alligevel er det præcis det, mange i forretningsverden tror, der vil ske, hvis deres konkurrenter lærer, hvordan de bærer sig ad. Det tror jeg godt du kan glemme alt om!

Det er netop derfor, du bør efterligne de store kokke. De laver mad, og derfor udgiver de kogebøger.

Hvad laver du?

Hvad er dine ”opskrifter”?

Hvordan ser din ”kogebog” ud?

Hvad kan du fortælle verden om, hvordan du opererer på en informativ, lærerig og salgsfremmende måde?

Bloggen her er Salgsmani’s kogebog. Hvordan ser din ud?